SVEŠTENICI SILOVALI DECU! Katolička crkva u Nemačkoj smislila tarifu i za to

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2020, 18:25

SVEŠTENICI SILOVALI DECU! Katolička crkva u Nemačkoj smislila tarifu i za to

Umesto da suzbiju pedofiliju u svojim redovima, onu povećaju isplatu žrtvama

Katolička crkva u Nemačkoj uspostavila je danas novi sistem za obeštećenje žrtava seksualnog zlostavljanja od strane sveštenstva, koji će obezbediti isplate do 50.000 evra.

Prema prethodnom sistemu, zlostavljani su za pretrpljenu patnju dobijali oko 5.000 evra.

Žrtve će moći da se prijave za isplate po novom sistemu počev od 1. januara, izjavio je danas šef Nemacke biskupske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << konferencije limburški biskup Gerg Baecing, nakon što su članovi konferencije potpisali predlog na redovnom sastanku koji se održava dva puta godišnje.

Katoličku crkvu potresli su poslednjih godina skandali u vezi sa seksualnim zlostavljanjima i prikrivanjima u nekoliko zemalja, uključujući i Nemačku.

U izveštaju iz 2018. godine, koji je naručila crkva, zaključeno je da je sveštenstvo u Nemačkoj izmedu 1946. i 2014. godine zlostavljalo najmanje 3.677 osoba.

Više od polovine žrtava imali su 13 godina ili manje kada su bili zlostavljani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Katolička crkva u Nemačkoj uspostavila novi sistem obeštećenja za žrtve seksualnog zlostavljanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Sep.2020

Katolička crkva u Nemačkoj uspostavlja novi sistem za obeštećenje žrtava seksualnog zlostavljanja od strane sveštenstva koji će obezbediti isplate do oko 50.000 evra, rekao je danas predsednik nemačke biskupske konferencije biskup Giorg Becing (Georg Baetzing)...Žrtve će moći da se prijave...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.