SVEČANO OBELEŽEN DAN POLICIJE

Izvor: Kurir, 24.Maj.2010, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEČANO OBELEŽEN DAN POLICIJE

BEOGRAD - Svečanost povodom Dana srpske policije održana je juče u Nastavnom centru u Makišu. Policija je obeležila svoj dan prikazom vežbe i sećanjem na tragično nastradale kolege, dok su najbolji policajci nagrađeni za hrabrost.

Centar MUP Srbije od prepodnevnih časova otvoren je za posetioce koji su želeli da dan provedu družeći se sa policijom. Svečanosti je prisustvovao kompletan državni vrh predvođen predsednikom Borisom Tadićem, predsednicom Skupštine Slavicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Đukić-Dejanović i premijerom Mirkom Cvetkovićem.

- Policija pripada građanima i narodu i upravo su policija i pravosudne institucije učinile ogroman napor da u prethodnom periodu podignu nivo borbe protiv organizovanog kriminala - rekao je Tadić.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio je predsedniku Srbije plaketu za uspešnu saradnju i doprinos policiji u borbi protiv svih vidova kriminala. Obraćajući se prisutnima, Dačić je rekao da je država čvrsto rešena da bude deo evropske porodice naroda bez kriminala i opasnosti za građane od terorističkih aktivnosti.

- U proteklih godinu dana, između dve proslave, pet pripadnika MUP Srbije izgubilo je život. Svaki napad na policiju je napad na državu. Država mora da odgovori i to kazni u najoštrijem obliku - kazao je ministar.

Svoju spremnost demonstrirala je Uprava policije za obezbeđenje, čije su pripadnice prikazale vrhunsku osposobljenost u zaštiti štićenih ličnosti. Izvedena je i združena vežba specijalnih jedinica - Žandarmerije, Protivterorističke jedinice, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice sa motivom borbe protiv terorističke grupe koja je ubačena. Žestok udar specijalaca i helikopterski desant na zamišljeni objekat, likvidacija i brzo hvatanje terorista pokazali su spremnost policije za suočavanje sa svim izazovima i pretnjama.

Kraj proslave, koju je prekinuo pljusak, obeležio je defile policajaca i bogat tehnički zbor, na kom su posetioci imali priliku da se upoznaju sa policijskom opremom i tehnikom.

A. Mlakar - G. Raković

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.