SVE ŠTO TREBATE DA ZNATE O RUSKOJ VAKCINI: Lazanski ima važne informacije za građane Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2020, 22:08

SVE ŠTO TREBATE DA ZNATE O RUSKOJ VAKCINI: Lazanski ima važne informacije za građane Srbije

Vakcina "Sputnjik" je dosad isprobana na 40.000 dobrovoljaca i pokazala je efikasnost od 95 odsto, istakao je Lazanski

U Srbiju je stiglo 20 doza vakcine "Sputnjik" i ona će se ispitivati u Institutu "Torlak"

- Nadamo se da će biti uspostavljena saradnja između Rusije i Srbije nakon ispitivanja vakcine jer je to prva registrovana vakcina protiv virusa korona u svetu - izjavio je ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski gostujući u Vikend jutru RTRS. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Vakcina "Sputnjik" je dosad isprobana na 40.000 dobrovoljaca i pokazala je efikasnost od 95 odsto. U toku je treća, poslednja faza ispitivanja - istakao je Lazanski.

Lazanski je rekao da će vakcina "Sputnjik" za ruske građane biti besplatna, a na tržištu će cena dve doze iznositi najviše 20 dolara.

Potvrdio je da će se i on vakcinisati ako bude prilike za to.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.