SVE SPREMNO ZA NASTAVU U DOBA KORONE: Škole u Moravičkom okrugu u najboljem redu dočekuju 1. septembar

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020, 14:32

SVE SPREMNO ZA NASTAVU U DOBA KORONE: Škole u Moravičkom okrugu u najboljem redu dočekuju 1. septembar

Veliki izazov za prosvetne radnike i roditelje

Sve osnovne i srednje škole u Moravičkom okrugu spremne su za početak nove školske godine pod svim uslovima i merama koje budu propisane u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

- Naše 53 ustanove sigurno moraju prihvatiti ovaj izazov i snaći se da na najbolji način pruže obrazovnu podršku svojim učenicima. Situacija jeste teška, ali život se ne može zaustaviti i školovanje se mora nastaviti - rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Slađana Parezanović, načelnica Školske uprave.

Ona ističe da je pred svim prosvetnim radnicima i roditeljima veliki izazov za koji očekuje da će se upešno biti prevaziđen.

- Kako su se kolege snašle 15. marta, kada je cela ova priča vezana za koronu počela, tako će se sigurno snaći i sada od 1. septembra. Naravno, za sve nas, najveća radost biće onaj trenutak kad budemo u najboljem stanju da se vratimo u škole i da nastava počne da se odvija onako kako se i pre 15. marta odvijala. Škole jesu spremne, možemo reći da naše škole jesu opremljene što se tiče digitalizacije i što se tiče tehničke opreme, jer se dosta u njih u prethodnom periodu ulagalo - zaključila je Parezanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.