SVE LOŠIJA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Veliki pritisak na Kraljevačku bolnicu, broj novozaraženih konstantno raste

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 17:12

SVE LOŠIJA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Veliki pritisak na Kraljevačku bolnicu, broj novozaraženih konstantno raste

Kako je saopštio Gradski štab za vanredne situacije prema podacima kraljevačkog Zvoda za javno zdravlje, od ukupno 426 testiranih uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva, računajući 130 PCR i 296 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 137, što je čak 42 više nego prethodnog dana.

O sve lošijoj epidemiološkoj situaciji u gradu na Ibru svedoči i podatak da od 18. februara broj novozaraženih konstantno raste. U ovom periodu koronom je zaraženo 1.207 građana, dok je od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izbijanja epidemije do sada ukupno registrovano 13.084 slučajeva infekcije.

Od posledica korone tokom proteklih 24 sata, navodi se u saopštenju, preminuo je još jedan kovid pacijent sa teritorije Kraljeva, tako da je do sada ukupno 211 Kraljevčana izgubilo bitku protiv ovog virusa.

Na lečenju u Opštoj bolnici "Studenica" trenutno je 59 kovid pacijenata, od kojih je na intenzivnoj nezi zbrinuto 10 - šestoro na respiratoru i dvoje na neinvazivnoj ventilaciji. U ovoj ustanovi je tokom proteklih 24 sata preminuo jedan pacijent, 14 je novoprimljenih, a 12 otpuštenih sa bolničkog lečenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.