SVE JE VIŠE MRTVIH, APOKALIPTIČNI SNIMCI SA OMILJENE DESTINACIJE: Sve je spaljeno, spržena zemlja, prizor HORORA na svakom koraku (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2023, 20:04

SVE JE VIŠE MRTVIH, APOKALIPTIČNI SNIMCI SA OMILJENE DESTINACIJE: Sve je spaljeno, spržena zemlja, prizor HORORA na svakom koraku (VIDEO)

Ima nestalih

Broj poginulih nakon razornih požara na havajskom ostrvu Maui porastao je na 96, potvrdili su lokalni zvaničnici. Kako se navodi, taj broj će i dalje rasti, jer još uvek ima nestalih ljudi, preneo je CNN.

Dodaje se da na zapadu Mauija spasilački timovi za pretragu sa psima i dalje pretražuju po pepelu nekadašnjih domova, koje je zbrisao najsmrtonosniji požar u SAD u više od 100 godina.

Nadležni iz okruga Maui napominju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da identifikacija žrtava ne ide nimalo lako, a recimo u subotu su, od desetina pronađenih mrtvih tela širom područja pogođenih požarom, samo dve osobe identifikovane.

- Moramo da uradimo brzu DNK da bismo sve identifikovali - rekao je u subotu šef policije pomenutog ostrva Džon Peletije. On je pozvao sve one kojima su nestali članovi porodice da kontaktiraju vlasti u vezi sa proverom DNK testa.

Tokom šumskih požara oko 2.200 objekata je uništeno ili oštećeno u zapadnom Mauiju, gde je teško pogođen istorijski grad Lahaina, kaže guverner Džoš Grin. On je dodao da je od toga oko 86 odsto objekata bilo stambeno. Borba traje i za smeštaj raseljenih stanovnika i turista.

Od petka uveče ukupno 1.418 ljudi bilo je u skloništima za hitnu evakuaciju, a timovi rade na tome da raseljene stanovnike Lahaine smeste u privremene domove, sa više od 500 hotelskih soba, koje su već obezbeđene, uz pomoć vladinih subvencija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.