SVE JE U KURTIJU I NJEGOVOJ LUDOJ GLAVI Petković poručio: Želi da zapali ceo region

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 10:41

"SVE JE U KURTIJU I NJEGOVOJ LUDOJ GLAVI" Petković poručio: Želi da zapali ceo region

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković Izjavio je danas da Beograd čini sve što je u njegovoj moći da sačuva mir, ali da to više ne zavisi od Srbije.

On je na konferenciji za novinare pozvao međunarodnu zajednicu da zaustavi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, jer ako se to ne desi nema više o čemu da se priča.

- Sve je u Kurtiju i njegovoj ludoj glavi i potezima kojima želi da zapali ceo region. Krajnje je vreme da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neko urazumi Kurtija jer je namera da izazove rat i zapali ne samo sever već ceo region. Reč je o piromanu koji hoće da izazove rat u regionu - rekao je Petković.

On je kazao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas nastaviti razgovore sa američkim i evropskim zvaničnicima.

Govoreći o poselednjim dešavanjima na severu KiM Petković je rekao da su Rosu specijalci iz južnog dela Kosovske Mitrovice ušli sa 30 oklopnih vizila i maltretirali grad.

- Napravili su bezbednosni prsten, imali punktove po obodima gde su maltretirali, pretresali ljude i psovali. Ova noć je bila pravi pakao, bilo je gore nego da je uveden policijski čas, ovde se radi da Kurti sve vreme provocira i želi sukobe i rat. Tokom jučerašnjeg dana i noćas Kurtijeva policija je pokušala hapšenje u Bošnjačkoj mahali, pa dva brata, pa su jurili Lunetovog druga, to je trajalo celu noć - rekao je on.

Kako je rekao od jutros su oklopna vozila zamenjena škodama, ali su i dalje prisutni specijalci sa dugim cevima.

- Ima ih i u civilu, Rosu policija, koriste automobile sa srpskim registarskim tablicama da bi bili manje uočljivi i traže Srbe koje će da uhapse po severu - rekao je Petković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.