SVE JE SPREMNO: Još jedna zemlja započela ispitivanje ruske vakcine protiv korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2020, 18:14

SVE JE SPREMNO: Još jedna zemlja započela ispitivanje ruske vakcine protiv korone

Vakcina "Sputnjik V" koju proizvodi Naučno-istraživački institut "Gamaleja" dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Indijska farmaceutska kompanija "Dr Rediz laboratoriz" zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije (RFPI) započela je drugu i treću fazu ispitivanja ruske vakcine protiv virusa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona "Sputnjik V", nakon dobijanja neophodne dozvole od indijskog medicinskog regulatora, saopštila je indijska kompanija.

Kako se navodi, reč je o multicentričnom randomiziranom kontrolisanom ispitivanju, koje će uključivati i proveru bezbednosti i imunogenosti. Partner sa kojim se sprovodi kliničko ispitivanje vakcine je kompanija "Medikal risrč".

- To je još jedan značajan korak u nastavku multilateralne saradnje, između ostalog i sa vladinim strukturama, sa ciljem da se ubrza proces puštanja u promet vakcine u Indiji. Planiramo da vakcinu učinimo dostupnom kombinovanjem uvoza i lokalne proizvodnje - istakao je generalni direktor farmaceutske kompanije Dži Vi Prasada.

Ranije je kompanija "Dr Rediz laboratoris" dobila partnersku podršku od odeljenja za biotehnologiju Vlade Indije i Saveta za podršku istraživanjima u biotehnološkoj industriji, čiji se klinički centri mogu koristiti za ispitivanje.

Ruski fond za direktne investicije i kompanija "Dr Rediz laboratoriz" prethodno su dobili odobrenje Generalnog kontrolora lekova Indije da sprovodi klinička ispitivanja druge i treće faze vakcine "Sutnjik V" u Indiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.