SVE JE SLUTILO NA TRAGEDIJU: Naježićete se od reči poslednje pesme mornara potonule podmornice (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 16:50

SVE JE SLUTILO NA TRAGEDIJU: Naježićete se od reči poslednje pesme mornara potonule podmornice (VIDEO)

Pesma je izuzetno popularna u Indoneziji

Indonežanska vojska objavila je snimak na kojem se vidi kako 53 člana posade potonule podmornice KRI Nanggala-402 peva zajedno.

Snimak je nastao nekoliko nedelja pre nego što je podmornica potonula, zajedno sa 53 mornara.

Na snimku se vidi kako 53 člana posade pevaju "Sampai Jumpa", indonezijski hit, koji u prevodu znači "Zbogom".

Zvaničnici su u nedelju potvrdili da je podmornica, koja je potonula >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u sredu kod Balija, pronađena na morskom dnu polomljena na najmanje tri dela.

Stručnjaci navode da će podizanje podmornice na površinu iz duboke vode, zahtevati specijalnu opremu za spasavanje.

Portparol mornarice Indonezije Julius Viđojono izjavio je da se o operaciji izvlačenja još razgovara sa stručnjacima i međunarodnim telima.

Predsednik Indonezije Joko Vidodo izrazio je saučešće rođacima i obavezao se da će država finansirati obrazovanje dece nastradalih mornara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.