SVAKO KO DOĐE DO VRATA BOLNICE... Evo po kom režimu funkcioniše klinika u kojoj je smešten dečak-ubica, tri lekara čuvaju sve informacije u STROGOJ TAJNOSTI

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2023, 09:42

"SVAKO KO DOĐE DO VRATA BOLNICE..." Evo po kom režimu funkcioniše klinika u kojoj je smešten dečak-ubica, tri lekara čuvaju sve informacije u STROGOJ TAJNOSTI

Čitava klinika u kojoj je smešten dečak ubica sa Vračara je pod ključem.

Dečak (13), koji je počinio masakr u OŠ " Vladislav Ribnikar", smešten je sam u sobi s toaletom na jednoj klinici. On je pod posebnim bezbednosnim merama koje zajedno sprovode MUP Srbije i Klinički centar. Bolnica će funkcionisati u vanrednim uslovima koji liče ne zatvorske sve dok ga tu budu veštačili psihijatri i psiholozi posle nezapamćenog zločina koji je počinio 3. maja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
S njim u sobi su neprekidno dva inspektora u civilu koja ga drže pod budnim okom. Tačno se zna ko, osim policajaca sme da komunicira s njim.

- U sobu dečaka ulaze samo tri lekara koja sve informacije o njemu čuvaju u strogoj tajnosti čak i od kolega u klinici. Kao i lekari, i inspektori su obavezani da informacije o ponašanju i boravku dečaka ne šire dalje - kaže izvor.

Bivši obaveštajac Boža Spasić tumači da je dečak upravo zbog svojih godina tu smešten.

- Izdvojen je na tu lokaciju, u bolnicu u kojoj se nalaze izolovane prostorije, s koncepcijom ustanove u zatvorskom režimu. To je prostor u kom se nalazi visokozaštićena ličnost. Režim je isti kao i u Centralnom zatvoru, čuvaju ga zatvorski čuvari u civilu. Obučeni su tako jer je to bolnica. Verovatno u prostoriji u kojoj se nalazi postoji video i audio nadzor. Njemu prilazi lekarsko osoblje koje je neophodno u njegovom lečenju, a ono je svedeno na minimum da bi on imao kontakt samo s određenim brojem osoba. Tu su oni koji su neophodni za njegovu negu i hranu. On jede istu hranu koju jedu u bolnici. Tu ne može niko da uđe, a takođe ne postoji ni varijanta da neko uđe u zonu zaštićenog prostora - objašnjava Spasić funkcionisanje bezbednosnih prstenova.

Dečaku porodica dostavlja odeću i dozvoljene predmete preko osoblja bolnice. Klinika u kojoj se nalazi nema uslove da mu bude obezbeđen izlazak u šetnju i tako će biti sve dok je na ispitivanju, tvrdi izvor.

Čitava klinika drži se pod ključem i budnim okom srpske policije, koja je raspoređena oko bolnice. Režim rada zbog danonoćnog prisustva policije i doktorima i medicinskom osoblju diktira drugačije uslove rada.

Jedan od roditelja mališana koji se leči u ovoj bolnici pojasnio je proceduru ulaska.

- Svako ko dođe do vrata bolnice, mora da ide na šalter na koji ga obezbeđenje usmeri gde se evidentira njegov ulazak. Zatim pozivaju medicinsku sestru s traženog odeljenja, koja precizno mora znati da li ste došli u posetu ili da nešto ostavite za dete, neke potrepštine, ili idete kod lekara. Ona onda silazi po vas i sprovodi vas gde treba, prema njihovim pravilima, daleko strožim nego ranije - navodi se.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.