SVAKE GODINE VELIKO VASKRŠNJE ČUDO SE PONAVLJA! Sišao Blagodatni oganj u Jerusalimu - manji broj vernika se okupio u molitvi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2023, 14:50

SVAKE GODINE VELIKO VASKRŠNJE ČUDO SE PONAVLJA! Sišao Blagodatni oganj u Jerusalimu - manji broj vernika se okupio u molitvi (VIDEO)

BLAGODATNI oganj je sišao u Jerusalimu u hramu Groba Gospodnjeg. Patrijarh Jerusalimski Teofil III je izašao iz Kuvuklije, u kojoj se molio za snishodljivost ognja, i počeo da ga deli ljudima u hramu.

Svečanoj ceremoniji danas je prisustvovao znatno manji broj ljudi, jer je izraelska policija, kao što je i bilo najavljeno, smanjila broj vernika kojima je danas, na Veliku subotu, bilo dozvoljeno prisustvo. 

Poređenja radi, prethodnih godina broj osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je mogao da prisustvuje ceremoniji iznosio je 10.000. Nove mere, kako je rečeno, donete su zbog bezbednosti pravoslavaca, kao i muslimana i Jevreja koji tog dana proslavljaju svoje praznike.

Poslednja odluka, kako piše Rojters, izazvala je gnev verskih lidera, koji su ranije najavili da stoga neće sarađivati s vlastima. Oni optužuju izraelske vlasti da time krše prava i slobode lokalnih hrišćanskih zajednica. Žaleći se na najavljene oštre mere, oni su rekli da neće sarađivati s policijom.

Mediji su takođe javili da je policija blokirala ulazak u Stari grad za posetioce, uključujući i novinare.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zapaljen sveti oganj u Jerusalimu: Čudo koje se dešava svake godine u hramu Groba Gospodnjeg

Izvor: 24sedam.rs, 15.Apr.2023

Svečanoj ceremoniji danas je prisustvovao znatno manji broj ljudi, jer je izraelska policija smanjila broj vernika koji mogu da prisustvuju

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.