SVAKA ODLUKA MOŽE DA NAS POGODI Vučić zabrinut zbog nafte: Morao sam da razgovaram sa predsednikom Irana...

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2022, 11:01

"SVAKA ODLUKA MOŽE DA NAS POGODI" Vučić zabrinut zbog nafte: Morao sam da razgovaram sa predsednikom Irana...

Vučić ističe da ako preduzećima sa većinskim ruskim vlasništvom bude zabranjen uvoz nafte, energenti morati da budu uvoženi iz trećih zemalja.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić kaže da je Amerika mogla da zabrani rusku naftu, zato što ona čini tri ili četiri odsto uvoza.

- I odmah popuštaju sankcije Maduru, idu da razgovaraju - obrazlaže Vučić.

- A šta da radi Nemačka? Pa videli ste reakciju Šolca. U redu, diversifikovaćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvore energenata, ali pogledajte našu situaciju. Mi smo između Bugarske i Mađarske, svaka odluka nas može da pogodi. To su stvari koje su za nas važne. Dobro je što je i Nemačka tako reagovala, to nije pitanje rata, već života naših ljudi ovde - kaže predsednik.

- Moguće je da dođe do napredovanja ruskih snaga, pa se poveća pritisak na Moskvu. Mi već danas razgovaramo o ukidanju carina na uvoz nafte iz trećih zemalja. Videli ste neke koji neće da se jave ni američkom predsedniku, zalivske zemlje. Naše je da obezbeđujemo naftu iz različitih izvora. A sada se postavlja logističko pitanje - kako ćemo da dopremamo tu naftu? Razgovarao sam i sa predsednikom Irana Raisijem, moramo da se borimo - kaže Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.