SUZANA PRONAŠLA ČUDNO BIĆE ISPRED SVOJE KUĆE: Plače kao BEBA, a ne pripada ljudskoj vrsti (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 02:10

SUZANA PRONAŠLA ČUDNO BIĆE ISPRED SVOJE KUĆE: Plače kao BEBA, a ne pripada ljudskoj vrsti (VIDEO)

Bizarno

Početkom februara, Suzana Kekemojer iz Južne Afrike izašla je iz svoje kuće i uputila se prema garaži, ispred koje je ugledala sićušno stvorenje smeđe boje.

Suzana se približila nepoznatom biću koje je pažljivije pogledala: na zemlji je ležalo mladunče galaga, malog južnoafričkog primata čije oglašavanje neodoljivo podseća na plač ljudskog novorođenčeta. Majmunčić koga je Kekemojer pronašla bio je toliko mali da joj je stao na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dlan.

Iako nije bilo jasno kako se galago, poznatiji kao "beba iz žbunja", našao na stazi u dvorištu, Suzana je znala da njegova zabrinuta majka sigurno nije daleko.

Nakon što je mladunče unela u kuću kako bi proverila ima li povrede koje zahtevaju pomoć, Kekemojer je snimila oglašavanje bebice i iznela je napolje, gde je pustila snimak njenog plača sa telefona.

Bebina majka uskoro se pojavila iznad Suzanine glave, a potom je skočila, uzela svoje dete i hitro se popela na sigurno mesto.

Sve je potrajalo oko tri sata i završilo se srećno.

- Kakav neverovatan način da se završi dan - napisala je Suzana o događaju koji je uz snimak objavila na svom fejsbuk profilu.

Galago (majmuni iz žbunja) su majušni primati velikih okruglih očiju koji većinu života provode na drveću. Poznato je najmanje 20 vrsta galaga, mada neki stručnjaci veruju da ima mnogo onih koje treba da budu otkrivene. Galago ima još jedno ime - nagapi, što na afričkom jeziku znači "noćni majmun": ima ogromne oči zahvaljujući kojima dobro vidi pri slabom osvetljenju, a zahvaljujući velikim ušima koje se rotiraju nezavisno jedno od drugog, poput radara, u mraku lakše locira plen. Ove životinje su odlični skakači: koriste snažne noge i izuzetno duge repove da bi se odbacivale na velike udaljenosti, i na taj način se brzo kreću kroz krošnje drveća i grabe insekte u vazduhu.

Izvor: Srbija Danas/Kurir/The Dodo/A.N.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.