SUTRA JOŠ TOPLIJE NEGO DANAS! Nedeljko Todorović upozorava da nas čeka EKSTREMNO PRŽENJE TOKOM LETA

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 21:26

SUTRA JOŠ TOPLIJE NEGO DANAS! Nedeljko Todorović upozorava da nas čeka "EKSTREMNO PRŽENJE" TOKOM LETA

Narandžasti meteoalarm danas je na snazi u većini gradova Srbije, meteorolog Nedeljko Todorović za sutra je najavio još topliji dan, vreliji čak nego u Tropima.

- Sutra bi trebalo da bude taj najtopliji dan sa maksimalnim temperaturama od 35 do 38 stepeni, slično kao danas, možda u dva, tri mesta bude 39, npr. u Ćupriji, Kraljevu, a u Beogradu će biti 38 stepeni, znači oko dva više nego danas - upozorio je meteorolog.

Todorović je podsetio da je najviša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << temperatura bila izmerena u Smedervskoj Palanci 24. jula 2007. godine od 44,8 stepeni, kada je u Beogradu bilo 43,6 stepeni.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije skrenuo je pažnju da mi sve vreme pogrešno koristimo termin "tropski talas".

- U Tropima, ekvatorijalnoj zoni, tamo ovakvih temperatura nema. Tamo su niže temperature, uglavnom između 30 i 35 stepeni, a kod nas u Evropi prelaze te tropske temperature od 35 stepeni - objasnio je i ponovio da se temperatura vazduha meri na osunčanom, ne u senci, na travnatom terenu i da ne sme da bude zgrada u blizini i na dva metra.

On je naglasio da će ovo leto biti toplije nego prošlo, sa više dana ekstremno visokih temperatura.

- Ove godine očekujem od sedam do deset vrelih dana - podsetio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meteorolog: Ovo nije "tropski talas"

Izvor: B92, 24.Jun.2021, 06:33

Beograd -- Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će danas biti najtopliji dan od početka godine, vreliji čak nego u tropskim krajevima. Ponegde će biti i 39 stepeni...Nedeljko Todorović očekuje da će u Beogradu danas biti oboren rekord najtoplijeg dana u junu iz 1918. godine, kada je 18. juna izmerena...

Nastavak na B92...

Oglasio se meteorolog Todorović: Danas će biti oboren rekord!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021

Uveren da je da će se danas oboriti dnevni rekord i da će danas svakako biti najtopliji 24. jun, jer je do sada na ovaj dan najviša temperatura bila 37,4 stepeni...Ni noćas se nije moglo spavati zbog vrućine, a jutro je počelo sa 27 stepeni koliko je bilo u pet sati u Beogradu. A tek nas čeka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.