SUTRA JE VELIKI HRIŠĆANSKI PRAZNIK: Obavezno izbegnite nekoliko stvari

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2021, 21:08

SUTRA JE VELIKI HRIŠĆANSKI PRAZNIK: Obavezno izbegnite nekoliko stvari

Sutra je na snazi post

Na sutrašnji dan slavimo tri sestre svete mučenice Minodoru, Mitrodoru i Nimfodoru. Živele su u Aziji, vaspitane u duhu hrišćanstva. Sve tri su otišle u pustinju da se podvizavaju i na taj način približe Bogu.

Knez Fronton je čuo za njih i bacio ih u tamnicu. Na sudu su mogle da se odreknu Hrista, bile bi spasene, ali vera je bila jača. Čak su Mitrodoru i Nimfodoru stavili pred svoju mrtvu sestru u pokušaju da ih zastraše, ali vera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je opet bila jača.

Nakon što su otišle sa ovog našeg sveta, pod nerazjašnjenim okolnostima grom je ubio kneza, sa sve njegovim najbližim slugama. Sestre su sahranjene uz sve hrišćanske počasti, početkom 4. veka.

U narodu je verovanje da sutra treba biti blag sa svojim bližnjima, treba izbegavati svađe. Sa neprijateljima treba zakopati ratne sekire, vreme je posta. Nađite smirenje u svom srcu i mesto za praštanje.

Sutra ako bude grmljavine treba izbegavati izlaženje napolje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.