Izvor: B92, 06.Jun.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUSRET VISOKOG KOMESARA UN ZA IZBEGLICE I DJINDJICA

Predsednik Vlade Srbije Zoran Djindjic razgovarao je sa visokim komesarom Ujedinjenih nacija za izbeglice Rudom Lubersom o stanju u kojem se nalaze izbeglice u Jugoslaviji i o njihovom povratku u svoje domove, javlja Radio B92. Premijer Djindjic je rekao novinarima da je razgovarano o resavanju statusa izbeglica iz Hrvatske, Bosne i sa Kosova. 'Bilo je reci i pod kojim uslovima Srbi mogu da ucestvuju na buducim izborima na Kosovu, ali i o tome sta ce biti sa ljudima koji su odlucili da ostanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji', rekao je Djindjic i dodao da je dobijena podrska za resavanje problema izbeglica u Srbiji.

Visoki komesar UN za izbeglice Rud Lubers rekao je da ce na donatorskoj konferenciji za Jugoslaviju zatraziti da se jedan deo novca uputi i za resavanje pitanja izbeglica. 'Dosao je trenutak da se izvrsi rekonstrukcija i razvoj Srbije i moramo da priznamo da vecina izbeglica zeli novi zivot u Jugoslaviji', rekao je Rud Lubers. 'Sledece nedelje cu otici u Zagreb i zamolicu vlasti u Hrvatskoj da rese pitanje izbeglica koje se nalaze u Jugoslaviji, a zele da se vrate u svoje domove. Ako to bude opcija za jedan ogranicen broj ljudi moramo stvoriti sve uslove da izbeglice mogu da zapocnu svoj zivot. Isto cu to zahtevati i u Bosni i u Pristini', rekao je visoki komesar UN za izbeglice, Rud Lubers.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.