SUSEDI U OGNJENOM ZAGRLJAJU: Gori borova šuma, 50 vatrogasaca se bori sa vatrenom stihijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2020, 20:37

SUSEDI U OGNJENOM ZAGRLJAJU: Gori borova šuma, 50 vatrogasaca se bori sa vatrenom stihijom

Sreća je da nema stambenih objekata u blizini

Pedesetak vatrogasaca s petnaest vozila u poslepodnevnim satima uspelo je da stavi pod kontrolu požar u Lokvi Rogoznici kod Omiša u blizini Splita koji je buknuo tokom dana.

Zahvaljujući vatrogascima, kuće nisu bile ugrožene.

- Požar je bio blizu kuća, ali ni u jednom trenutku, zahvaljujući intervenciji vatrogasaca, nije im zapretila opasnost od vatrene stihije - rekao je za Hinu Višeslav Pešić, zapovednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vatrogasne zajednice grada Omiša.

Prema njegovim rečima, izgorelo je oko 12 hektara borove šume, niskog rastinja i, kako je rekao, nešto maslenjaka.

Dodao je da su vatrogasci, stavljajući požar pod nadzor, ostali na terenu natapajući rubne delove požarnog područja, koji bi do večernjih sati trebalo da bude potpuno ugašen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.