Izvor: B92, 28.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUSA: TUZICU RTS ZBOG PONISTAVANJA KONKURSA

Predsednica Nezavisnog udruzenja novinara Srbije Gordana Susa izjavila je za 'Danas' da ju je predsednik Upravnog odbora RTS-a Dejan Mijac obavestio da je konkurs za glavnog i odgovornog urednika RTS, na koji je i ona konkurisala, ponisten.

"Ne odustajem od svoje kandidature za tu funkciju. Ugrozena su moja i prava mojih kolega koji su konkurisali. Tuzicu RTS", rekla je Susa. "Do poslednjeg trenutka Aleksandar Crkvenjakov me je odgovarao od namere da se kandidujem, govoreci da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemam podrsku DSS, analogno tome sto on ima podrsku DS-a. Isticanjem price da su kljucne funkcije u RTS rezervisane za DS i DSS znaci da ideja o RTS kao javnom servisu u sluzbi gradjana pada u vodu", kaze Susa. Ona je ocenila da je konkurs namerno ponisten sada kada je vecina clanova Upravnog odbora na godisnjem odmoru i najavila da ce u ponedeljak odrzati konferenciju za novinare.

Generalni direktor RTS Aleksandar Crkvenjakov izjavio je za Danas da nece da polemise sa Gordanom Susom preko novina, zato sto je ona njegova koleginica, i dodajuci da ce joj licno reci ono sto ima da joj kaze. "Konkurs je ponisten zato sto nije postignuta saglasnost svih clanova Upravnog odbora", kaze Crkvenjakov i naglasava da razlog za ponistenje konkursa nije "odsustvo podrske jedne stranke". "Rec je o neslaganju vise faktora relevantnih za Radio televiziju Srbije ciji je osnivac, da podsetim, Skupstina Srbije, zakljucio je Crkvenjakov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.