SUROVO: Maloletnik staricu ubio drškom metle!

Izvor: Kurir, 07.Jun.2013, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUROVO: Maloletnik staricu ubio drškom metle!

Dečak od 15 godina nasmrt pretukao Dragicu M. (60), koja nije htela da mu kaže gde krije novac i zlatni nakit

KRALJEVO - Svirep zločin zbog para!

Petnaestogodišnji R. V. iz Kraljeva uhapšen je zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, saopštila je juče kraljevačka policija. Tinejdžer je osumnjičen da je 3. juna u Ulici Cara Lazara u centru Kraljeva, u napuštenoj kući, nasmrt pretukao Dragicu M. (60) iz Kraljeva.

Pratio žrtvu
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
- Zločin se dogodio u polusrušenoj udžerici obrasloj u šipražje, koja je skrivena od pogleda sa ulice iako se nalazi u centru Kraljeva! Dragica je imala prijavljeno prebivalište na drugoj adresi, ali je tu donosila stare stvari. Komšije su je viđale da skuplja sekundarne sirovine i prosi, od toga je i živela - rekao je izvor Kurira.

Naš sagovornik dodaje da se veruje da je starica bila poznata maloletnom ubici i da su se susretali u gradu.

- Kobnog dana dečak je pratio staricu i kad se ona udaljila od kućice, on je upao u prostoriju. Međutim, dok je preturao po stvarima tražeći novac i zlatni nakit, čuo je da neko dolazi, pa je uzeo metlu i sakrio se iza vrata. Tad je video da je došla starica i krenuo je na nju - kaže naš sagovornik.

Znam da kriješ pare

Detalje borbe u policiji je kasnije opisao i osumnjičeni dečak. Prema njegovim rečima, prišao je Dragici i počeo da joj preti.

- Daj pare, prebiću te - rekao je starici.

- Nemam, nemam, odakle mi - vikala je starica.

- Znam da kriješ! Daj ili ću te ubiti!

- Ubij me, ali nemam. A i da imam, ne bih dala - odgovorila je starica.

To je toliko razbesnelo dečaka da je počeo da tuče staricu drškom metle sve dok je davala znake života, a zatim je odbacio oružje i pobegao ostavivši Dragicu M. u lokvi krvi! Policija je 4. juna dobila dojavu da se u napuštenoj kući nalazi telo i u narednih 48 sati je identifikovala i privela osumnjičenog.

(D. I.)

Prosila i gatala

Staricu Dragicu M. viđali su meštani Kraljeva na ulici. Po čitav dan je obilazila kuće i prosila, ponekad je skupljala sekundarne sirovine, a nekima je i gatala.

U pritvoru 30 dana

Maloletni ubica R. V. saslušan je kod istražnog sudije u prisustvu roditelja i branioca. Nakon saslušanja dečaku je određen pritvor do 30 dana.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.