SUROVA KAZNA ZA ZLOČINCE! Ova država usvojila NOVI ZAKON koji predviđa HIRURŠKU KASTRACIJU za PEDOFILE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 22:05

SUROVA KAZNA ZA ZLOČINCE! Ova država usvojila NOVI ZAKON koji predviđa HIRURŠKU KASTRACIJU za PEDOFILE!

Međunarodne organizacije kritikovale su novi zakon.

Parlament Madagaskara odobrio je novi zakon prema kom će biti dozvoljena hirurška kastracija osuđenih pedofila zbog svojih zločina.

Prema novom zakonu, oni koji budu proglašeni krivim za silovanje deteta mlađeg od deset godina, biće podvrgnuti hirurškoj kastraciji i biće osuđeni na doživotni zatvor.

Ako je žrtva između deset i 13 godina, počinitelj će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hemijski kastriran, dok će maloletni počinitelj izbeći kastraciju.

Veliko je to pooštravanje zakona s obzirom da su prema ranijoj legislativi takva zlodela predviđala blaže kazne i neku vrstu rada za opštee dobro.

Predlog zakona podneo je predsednik Madagaskara Andru Rajoelina prošlog meseca, što je ujedno bilo i jedno od njegovih ključnih obećanja u kampanji tokom izbora prošle godine.

Tiger Čaguta, regionalni direktor Amnesti Internešla za istočnu i južnu Afriku, rekao je da se “na Madagaskaru slučajevi silovanja nedovoljno prijavljuju, kao i da je prisutna stigmatizacija žrtava i nepoverenje u pravosuđe".

- Sprovođenje hemijske i hirurške kastracije, koja predstavlja okrutno, neljudsko i ponižavajuće postupanje, kao kazne za one koji budu proglašeni krivima za silovanje maloletnica neće rešiti taj problem i nije u skladu s ustavnim odredbama Madagaskara protiv mučenja i drugog zlostavljanja, kao ni s međunarodnim standardima ljudskih prava - rekao je on.

Ranije ovog meseca je i Kazahstan najavio da bi mogao da uvede hiruršku kastraciju osuđenih pedofila.

Srbija Danas/Index

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.