SURDULICA PRED PROGLAŠENJEM VANREDNOG STANJA

Izvor: Kurir, 16.Jan.2012, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SURDULICA PRED PROGLAŠENJEM VANREDNOG STANJA

Zbog snega koji ne prestaje da pada već sedam dana odsečeno je desetak sela i zaseoka sa preko 200 domaćinstava, koja najverovatnije nemaju ni struju

SURDULICA - Zbog snega koji u nekim selima ne prestaje da pada već sedam dana, opština Surdulica je pred proglašenjem vanrednog stanja, rekli su u Sektoru za vanredne situacije.

Od subote u dve trećine teritorije opštine Sudulica situacija je alarmantna, a od noćas na području između Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Trave, Bosilegrada i granice sa Bugarskom vlada pravi haos.

"Do subote smo, kako-tako kontrolisali situaciju, mada imamo sela u kojima sneg ne prestaje da pada već sedam dana. Od noćas, međutim, na terenu je blago rečeno haos jer je visina snežnog pokrivača u istočnom delu opštine dostigla dva metra", kaže predsednik opštine Novica Tončev.

On kaže da je u ovom trenutku odsečeno desetak sela i zaseoka sa preko 200 domaćinstava, koja najverovatnije nemaju ni struju.

U sektoru za vanredne situacije kažu da na Vlasini danas polovina učenika nije došla u školu, a da je situacija u udaljenim selima gora.

"Trenutno je najteže stanje u Novom Selu, Toplom Dolu, Lovištu i Kučišnjaku, ali je kritična u Božici, Donjem Selu, Mačkatici, Kostreševcu i Bitvrđi", saopštio je Sektor za vanredne situacije.

U Sektoru kažu da je kompletna raspoloživa mehanizacija javnih preduzeća, državnih institucija u privatnih vlasnika na terenu i da se iz sata u sat izdaju nalozi za reagovanja i pomoć najugroženijima.

U regionalnom štabu za vanredne situacije u Vranju potvrđeno nam je da su u Surdulici prohodni svi regionalni i magistralni putni pravci koje održava Preduzeće za puteve iz Vanja, posebno oni koji vode ka graničnim prelazima Ribarce i Sterzimirovce.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Širom Srbije kritično zbog obilnih padavina

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Jan.2012

SURDULICA/BOSILEGRAD/VRANJE - Zbog snega koji u nekim selima ne prestaje da pada već sedam dana, opština Surdulica je pred proglašenjem vanrednog stanja.

Nastavak na SEEbiz.eu...

ZAVEJANO 200 PORODICA!

Izvor: Kurir, 17.Jan.2012, 08:12

SURDULICA - Kritično. Zbog snega koji u nekim selima ne prestaje da pada već sedam dana opština Surdulica je pred proglašenjem vanrednog stanja, kažu u Sektoru za vanredne situacije...SURDULICA - Kritično...Zbog snega koji u nekim selima ne prestaje da pada već sedam dana opština Surdulica je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.