SUPRUGA POZNATOG POLITIČARA ZGAZILA PEŠAKA: Policija ju je pustila da napusti mesto nesreće, ali kamere su sve snimile (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2023, 11:36

SUPRUGA POZNATOG POLITIČARA ZGAZILA PEŠAKA: Policija ju je pustila da napusti mesto nesreće, ali kamere su sve snimile (VIDEO)

Prema optužnici, senator Menendez je pristao da poremeti krivične stvari u Nju Džersiju.

Nadin Arslanijan Menendez, supruga senatora Boba Menendeza, udarila je i ubila pešaka 2018. godine u saobraćajnoj nesreći, prema policijskom izveštaju. Taj sudar, koji se dogodio pre nego što se udala za demokratu iz Nju Džersija, navodno je početak slučaja mita u saveznoj optužnici protiv para.

Prema izveštaju policijskog odeljenja Bogota u Nju Džersiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nadin Menendez je udarila 49-godišnjeg Ričarda Kupa svojim mercedesom-benz sedanom u Bogoti u decembru 2018. godine i ubila ga. Bila je sama u vozilu, prenose mediji.

Policija je ispitala Nadin Menendez i zaključila da ona nije kriva za nesreću, navodi se u izveštaju, a ona je puštena bez poziva i dozvoljeno joj je da napusti mesto nesreće. Prema policijskom izveštaju, Kup je hodao u trenutku nesreće.

Prema pisanju medija, Nadin Menendez nikada nije testirana na drogu ili alkohol. Vlasti moraju da pokažu verovatan razlog zbog kojeg je vozač bio oštećen pre nego što se testira na alkohol neposredno nakon nesreće, rekao je za novine Džozef Rotela, bivši predsednik Udruženja advokata za krivičnu odbranu Nju Džersija.

Tužilaštvo okruga Bergen odbilo je da je podigne optužnicu, izvestili su mediji, a kancelarija nije odmah odgovorila na zahtev novinara za komentar.

U razgovoru za medije njen advokat je rekao da je sudar bio "tragična nesreća", ali da nije povezan sa njenim trenutnim optužbama.

- Koliko sam razumeo, ova osoba je trčala ispred njenog automobila i nije bila kriva - rekao je Dejvid Šertler za Times.

Nedavno otkrivene informacije o saobraćajnoj nesreći 2018. dodaju novi kontekst saveznoj optužnici objavljenoj prošlog meseca protiv Nadin Menendez, njenog muža senatora Boba i još trojice.

Prema optužnici, Nadin Menendez je u decembru 2018. godine učestvovala u saobraćajnoj nesreći u kojoj je ostala bez automobila.

Mesec dana nakon sudara, prema optužnici, Nadin je poslala poruku Valu Hani, egipatsko-američkom biznismenu, o tome kako više nema auto.

U optužnici se dalje navodi da su dvojica saoptuženih u ovom slučaju, Val Hana i Hoze Uribe, "ponudili, a zatim pomogli da se kupi" novi mercedes-benz kabriolet vredan više od 60.000 dolara za Nadin Menendez u zamenu za umešanost senatora Menendeza u krivično gonjenje u državi Nju Džersi jednog od Uribeovih saradnika i državnu krivičnu istragu koja uključuje jednog od Uribeovih radnika.

I Bob i Nadin Menendez izjasnili su se da nisu krivi po sve tri tačke sa kojima se suočavaju kao deo navodne zavere davanja mita. Ostala trojica saoptuženih takođe su odbacila optužbe.

Snimci sa mesta nesreće jasno pokazuju šta se desilo te noći u decembru 2018.

Na snimku se vidi kako Nadin mercedesom udara pešaka, ostaje u vozilu i ne odlazi da ga proveri sedam minuta nakon kontakta.

Na skoro 8-minutnom crno-belom snimku vidi se kako se njen automobil zaustavio nakon što je udario u pešaka i parkirani automobil. Vozilo se zaustavlja i lagano povlači unazad. Auto je zaustavljen na oko minut pre nego što ode van dometa video nadzora.

Desetine vozila prolazi pored tela pešaka pre nego što se nekoliko osoba okupilo oko njega. Prva policijska jedinica stiže oko četiri i po minuta nakon što je pešak udaren.

Vremenski kodovi sa snimka kontrolne kamere i video nadzora pokazuju da je Nadin Menendez intervjuisana otprilike 30 minuta nakon što je udarila pešaka.

- Nisam uradila ništa pogrešno, znate? -  rekla je ona.

Dodala je da je pešak skočio na šoferšajbnu.

Ne, ne, razumem - odgovorio je policajac.

Deo razgovora van kamere između policajca i drugog čoveka koji se predstavlja kao penzionisani oficir iz Hakensaka u Nju Džersiju, može se čuti na snimku kontrolne kamere.

Penzionisani policajac je rekao da ga je žena njegovog druga, koja je prijatelj sa Nadin Menendez, zamolila da ode na lice mesta.

- I rekao je da li možeš da mi učiniš uslugu i odeš tamo, jer je naša prijateljica upravo doživela saobraćajnu nesreću - rekao je penzionisani oficir van kamere.

Istražni službenik je uverio penzionisanog policajca da nema planova za krivično delo protiv žene, rekavši da veruje da je "će je osloboditi".

Da podsetimo, krivično suđenje američkom senatoru Robertu Menendezu zakazano je za 6. maj 2023. godine, saopšteno je tokom sudskog saslušanja.

Kancelarija američkog tužioca na Menhetnu tereti Menendeza i njegovu suprugu Nadin da su primali hiljade dolara mita u zamenu za korišćenje moći i uticaja senatora u korist biznismena iz Nju Džersija i činili usluge Vladi Egipta, prenosi Rojters.

Tužioci traže da Menendezu bude oduzeta imovina, uključujući kuću u Nju Džersiju, Mercedes-Benc iz 2019. godine i oko 566.000 dolara u gotovini, zlatnim polugama i sa bankovnog računa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.