SUPER TOŠE POMOZI

Izvor: Kurir, 06.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUPER TOŠE POMOZI

Odbor za zaštitu lika i dela poginulog pevača muku muči sa piratima koji ga bez srama koriste za pravljenje novca

Lik tragično nastradalog Tošeta Proeskog, nažalost, postao je pravi izvor novca za sve kvaziumetnike koji pokušavaju da materijalizuju masovnu tugu u Makedoniji nakon njegove tragične smrti. Tošetov lik se koristi kao ukras na svim mogućim stvarima, od šoljica za kafu pa do odevnih predmeta.

Pirati zadovoljno trljaju ruke, a Odbor za zaštitu lika >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i dela Tošeta Proeskog, koji je početkom prošle nedelje održao svoj prvi službeni sastanak, ima posla preko glave.

Svojevremeno je Toše jedini imao čast da ga ovekoveče kao makedonskog strip junaka, koji se upravo bori protiv piraterije. Taj strip je nastao u sklopu humanitarne kampanje koja se održavala pod sloganom „Superheroj u humanosti“ i obiluje borbama dobra i zla.

U prvom makedonskom stripu iskorišćene su Tošetove osobine kako bi se stvorio fiktivni heroj koji kasnije postaje uzor mladih pošto, naravno, pobeđuje zlo. Kao i svaki superheroj, „Super-Toše“ ima moćno oružje - svoj fantastični glas, zahvaljujući kojem odnosi pobedu nad svojim neprijateljima.

Kako kaže Oliver Romevski, autor stripa „Super-Toše“, pokušao je da postavi makedonskog pevača na mesto uzora za mlade, koje on zbog svojih kvaliteta i zaslužuje.

- Toše je idealizovan, ali time sam želeo da mladima skrenem pažnju na važnost pobede dobra nad zlom - izjavio je svojevremeno Oliver Romevski za makedonske medije.

Tošetov najveći neprijatelj je bio Gospodin Pirat - glavni piratski šef u celom svetu, krijumčar dece, droge i oružja, koga makedonski pevač na kraju, naravno, pobeđuje. Avanture „Super-Tošeta“ objavljene su na 32 stranice stripa urađenog u crno-beloj tehnici.

Odboru koji se bori za očuvanje lika i dela Tošeta Proeskog bio bi potreban upravo jedan takav heroj zbog težine posla koji imaju, a ironično, sada moraju da se bore protiv strip junaka koji ima sve osobine koji oni nemaju - biti kadar stići i uteći i na strašnom mestu postojati.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.