SUPER SVINJE SVE VEĆA OPASNOST Americi preti INVAZIJA, a svetu ekološka katastrofa! Stručnjaci uputili ozbiljno upozorenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2023, 14:57

"SUPER SVINJE" SVE VEĆA OPASNOST Americi preti INVAZIJA, a svetu ekološka katastrofa! Stručnjaci uputili ozbiljno upozorenje

Širenje super svinja moglo bi da dovede do globalne ekološke katastrofe.

Severnim državama SAD ponovo preti invazija "super svinja" iz Kanade, piše Asošiejted pres.

- Sve veća populacija "super svinja" u Kanadi, koje je teško iskoreniti, preti da se proširi južno od granice, a severne države kao što su Minesota, Severna Dakota i Montana preduzimaju korake da zaustave invaziju - navodi se u izveštaju.

Kako navodi agencija, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kanadskim državama Alberta, Manitoba i Saskačevan svinje izazivaju ozbiljne probleme.

Kombinacija visoke stope preživljavanja divljih svinja i plodnosti domaćih svinja čini populaciju ovih životinja izuzetno opasnom.

Profesor Univerziteta u Saskačevanu Rajan Bruk nazvao je ovu vrstu najinvazivnijom na planeti u komentaru AP-a.

Prema njegovim rečima, njihovo širenje bi moglo da dovede do globalne ekološke katastrofe.

Početkom 2023. Gardijan je već objavio da "super svinje" predstavljaju ozbiljnu pretnju za Sjedinjene Države.

U intervjuu za novine, američki specijalista Majkl Marlou objasnio je da divlje svinje nanose ogromnu štetu životnoj sredini, od jedenja useva do uništavanja drveća i zagađivanja vode, a takođe predstavljaju "rizik po zdravlje i bezbednost ljudi".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.