SUNAK I MAKRON RAZGOVARALI TELEFONOM: Izrazili zabrinutost povodom JEDNE stvari - dogovorene zajedničke aktivnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2023, 17:31

SUNAK I MAKRON RAZGOVARALI TELEFONOM: Izrazili zabrinutost povodom JEDNE stvari - dogovorene zajedničke aktivnosti

Dva državnika saglasila su se i o potrebi postizanja sporazumnog rešenja o dve države.

Britanski premijer Riši Sunak i francuski predsednik Emanuel Makron izrazili su danas, u telefonskom razgovoru, zabrinutost zbog opasnosti od proširenja sukoba Izraela i Hamasa u širem regionu, a naročito na Zapadnoj obali.

Dvojica lidera su takođe naglasila važnost isporuke hitne humanitarne pomoći civilima u ugroženoj palestinskoj enklavi Gazi, preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rojters.

- Oni su se dogovorili da zajedno rade kako bi se ključna humanitarna pomoć - hrana, gorivo, voda i lekovi - obezbedila onima kojima je najpotrebnija. Saglasni su i da nastave sa naporima da se iz ratne zone evakuišu strani državljani - saopšteno je iz kabineta britanskog premijera.

Sunak i Makron su se saglasili da je važno ne izgubiti iz vida dugoročnu budućnost regiona, a posebno potrebu za postizanjem sporazumnog rešenja o dve države.

- Oni su istakli da Hamas ne predstavlja obične ljude Palestince i da varvarstvo Hamasa ne bi trebalo da podriva legitimne težnje palestinskog naroda - saopšteno je iz kabineta britanskog premijera, a prenosi Skaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RAZGOVARALI EL SISI I BAJDEN: Lideri Egipta i SAD se obavezali na JEDNU stvar oko Pojasa Gaze

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2023

Bajden je zahvalio Sisiju na vodećoj ulozi Egipta u naporima da se olakša isporuka humanitarne pomoći civilnom stanovništvu Pojasa Gaze...Američki predsednik, Džozef Bajden, i njegov egipatski kolega, Abdel Fatah el Sisi, obavezali su se u telefonskom razgovoru na značajno ubrzanje i povećanje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.