SUKOBI U HONGKONGU - POLICIJA UPOTREBILA SILU: Demonstranti podržali Ujgure (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Dec.2019, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUKOBI U HONGKONGU - POLICIJA UPOTREBILA SILU: Demonstranti podržali Ujgure (VIDEO)

Policija uhapsila dva demonstranta koji su pokušali da spale kinesku zastavu

Demonstranti i policija sukobili su se danas u Hongkongu na skupu podrške kineskim Ujgurima.

Policija je uhapsila dva demonstranta koji su pokušali da spale kinesku zastavu na skupu na kojem je bilo nekoliko stotina ljudi.

Neki demonstranti držali su transparente ukrašene plavo-belom zastavom separatističkog pokreta u Sinđijangu, teritoriji na severozapadu Kine.

Kina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se našla na udaru optužbi da sprovodi masovnu represiju nad Ujgurima i drugim, većinski muslimanskim manjinama u Sinđijangu, a prema izveštajima, u kampovima koji su nalik zatvorima drži više od milion ljudi.

Kineske diplomate tvrde da Peking ne drži političke zatvorenike i insistiraju da ti kampovi pružaju ljudima profesionalno obrazovanje.

Okupljanjima u znak podrške Ujgurima prethodila je velika bura koju je u kineskoj javnosti izazvao fudbaler Arsenala Mesut Ozil, kada je na društvenim mrežama kritikovao kinesku politiku prema toj muslimanskoj manjini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.