SUKOB KLJUČA! Izrael napao više ćelija Hezbolaha u Libanu - objavili snimak (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2023, 08:51

SUKOB KLJUČA! Izrael napao više ćelija Hezbolaha u Libanu - objavili snimak (VIDEO)

Izrael napao više ćelija Hezbolaha u Libanu, objavili snimak.

Izraelski avioni rano jutros napali su dve ćelije Hezbolaha u Libanu, koje su planirale da lansiraju protivtenkovske projektile i rakete prema Izraelu, saopštila je njihova vojska.

Libanska državna novinska agencija NNA izvestila je o izraelskom vazdušnom napadu na južno predgrađe Aitaruna, u južnom Libanu, ne navodeći detalje.

Vojska je rekla da se jedna ćelija nalazi u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izraelskog grada Matat, oko 13 km jugozapadno od Aitaruna. Rečeno je da se drugi nalazi severnije u spornom području farmi Šeba. Vojska je rekla da je pogodila obe ćelije pre nego što su pucale.

Nije odmah bilo jasno da li su dve strane mislile na isti niz incidenata. Izrael je kasnije rekao da je pogodio više Hezbolahovih ciljeva, uključujući kompleks i osmatračnicu. Zasad nije bilo izveštaja o povređenima ili šteti.

Naknadno su Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile da su uništile "terorističku ćeliju" unutar libanske teritorije tokom noći te uništile brojne ciljeve Hezbolaha.

U kratkim ažuriranjima na svom Telegram kanalu, IDF je rekao da je pogodio ćeliju unutar libanske granice i infrastrukturne ciljeve uključujući lansirnu tačku za protivtenkovske projektile, vojni kompleks i osmatračnicu.

- Teroristička ćelija planirala je da izvede lansiranje protivtenkovskih projektila prema gradu Shlomi - rečeno je.

IDF je objavio i video udara - pogledajte OVDE.

Hezbolah koji podržava Iran i Izrael razmenjuju vatru na granici sve češće otkako je palestinska grupa Hamas izvela šokantan napad na Izrael 7. oktobra, a Izrael je odgovorio intenzivnim vazdušnim napadima na Gazu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.