SUHOJ I MIG UDRUŽENIM SNAGAMA BRANE NEBO RUSIJE: Konstruišu se avioni šeste generacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2020, 18:47

SUHOJ I MIG UDRUŽENIM SNAGAMA BRANE NEBO RUSIJE: Konstruišu se avioni šeste generacije

Od juna 2020. godine, funkcije jedinog izvršnog organa korporacije MiG predate su kompaniji Suhoj, pa se sada upravljanje odvija iz jednog centra

Proces spajanja dva najveća ruska proizvođača borbenih aviona započeo je početkom ove godine imenovanjem Ilje Tarasenka, generalnog direktora korporacije MiG, za šefa kompanije Suhoj.

.

- Nova struktura će objediniti konstruktorski i proizvodni potencijal dva preduzeća i biće odgovorna za razvoj, proizvodnju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i održavanje čitave linije sadašnjih i budućih borbenih aviona - rekao je Tarasenko je u razgovoru za RIA Novosti.

I pored spajanja dve kompanije, Tarasenko je istakao da se ne planira spajanje konstruktorskih biroa. Inženjerske škole MiG-a i Suhoja nastavljaju da se razvijaju u okviru svojih konstruktorskih biroa, pa će "svaka konstruktorska škola zadržati svoju originalnost i jedinstvenost, što će se videti u novim projektima lakih i teških sistema avijacije".

- Da bismo održali liderstvo u ovoj oblasti, moramo da konsolidujemo najbolje i najstručnije što danas postoji u kompanijama MiG i Suhoj, i da konstruišemo nove avione šeste generacije - naglašava Tarasenko.

Govoreći o aktuelnoj proizvodnji, Tarasenko kaže da su avioni Su-35 i Su-57 najsavremeniji teški višenamenski lovci, koji imaju veliki domet i borbeno opterećenje. U kombinaciji sa ugrađenom visoko-tehnološkom opremom, ti avioni predstavljaju savršeno oružje u borbi sa bilo kojim neprijateljem, prenosi Sputnjik.

Sa druge strane, modernizovani avioni MiG-29 i najnoviji MiG-35 takođe su opremljeni visokoefikasnim sistemima i naoružanjem, što im daje prednost u lokalnim borbenim operacijama. Upotreba lakih lovaca u kombinaciji sa teškim omogućava vojsci da značajno smanji troškove korišćenja avio-parka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.