SUĐENJE U CRNOJ GORI Mi nismo kriminalci, ni škaljari, već pomorci koji zarađuju 100.000 evra

Izvor: Blic, 05.Nov.2017, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUĐENJE U CRNOJ GORI "Mi nismo kriminalci, ni škaljari, već pomorci koji zarađuju 100.000 evra"

Igor Andrić i Tripo Moškov saopštili su u podgoričkom Višem sudu da kao pomorci na godišnjem nivou zarađuju i do 100.000 eura godišnje i da zbog toga nisu imali potrebu da se bave kriminalom. To su saopštili na početku suđenja, u predmetu u kome se terete da su članovi organizovane kriminalne grupe čiji su šefovi Slobodan Kašćelan i Igor Božović.

Pred sudijom Dragojem Jovićem tvrdili su da Kašćelana poznaju jedino iz viđenja i da nikada sa njim nisu imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bliski odnos.

Andrić i Moškov objašnjavali su i kakve veze imaju sa nezakonitim snimanjem Kotora, odnosno uklanjanjem kamera iz te opštine, što se navodi u optužnici.

Rekli su da su, takođe optuženog, Iliju Dedovića sreli u prolazu i da ih je on zamolio da mu pomognu da skine jednu kameru.

Tvrde da im je po okočnanju posla, Dedović rekao da mora nešto da završi i da će odmah doći, ali da je umesto njega došla policija.

I Stefan Brnović rekao je da od svih optuženih poznaje jedino Aleksandru Bogdanovićevu koja je bila zaposlena kod njega u kazinu i Vladimira Božovića, koji mu je kum.

- Sa ostalima nemam kontakt, nikad ih u životu nisam video. Ni u kakvim kriminalnim organizacijama nisam. Nama je nacrtana meta iako nemamo nikakve veze sa klanovima - dodao je on.

Nisam kriminalac, već poljoprivrednik

Krivično delo nije priznao ni Đerđ Camaj, objašnjavajući da se nikada nije bavio kriminalom već poljoprivredom i stočarstvom.

Suđenje se nastavlja sjutra, kada će odbranu izneti bivši pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić.

Prema optužnici Kašćelan i Božović, krajem maja 2010. godine organizovali su kriminalnu grupu čiji su se članovi između ostalog bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca, davanjem mita...

Andrić: Da li sam postao član kriminalne grupe sa 13 godina?

Nikola Andrić je u odbrani kazao da je u optužnici piše da je organizacija navodno napravljena 2010. godine i rekao da je on tada imao 13 godina.

- Kako sam ja mogao da budem član kriminalne grupe kao osnovac - zapitao je on.

Njegov brat Igor kazao je sudu da od svih optuženih poznaje kolegu Moškova, Miloša Radonjića i svog brata.

Tvrdi da je iz medija čuo za Igora Božovića, a za Slobodana Kašćelana da zna samo iz gradskih priča.

Rekao je da se već godinama nalazi van zemlje, jer je  pomorac i da u Crnoj Gori boravi svega tri - četiri meseca godišnje.

Govoreći o uklanjanju kamere, rekao je da je “brzopleto pomogao poznaniku”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.