SUĐENJE PORODICI DEČAKA UBICE: Svedoči jedna od oštećenih porodica

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 16:47

SUĐENJE PORODICI DEČAKA UBICE: Svedoči jedna od oštećenih porodica

Porodica devojčice je podnela tužbu protiv porodice ubice, osnovne škole i Republike Srbije.

Danas se nastavlja parnični postupak protiv maloletnika, koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i njegovih roditelja, koji je pokrenut po tužbi porodice jedne od ubijenih devojčica, koja je išla u odeljenje sa dečakom koji je pucao.

Na prethodna dva ročišta iznesene su uvodne reči, a očekuje se da će danas članovi porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nesrećne devojčice da daju svoje iskaze. Oni su dečaka i njegovu porodicu, školu "Vladislav Ribnikar" i Republiku Srbiju, tužili za nematerijalnu odštetu, zbog nanete duševne boli.

Uporedo se održavaju dva parnična suđenja u kojima je tužena porodica ubice, kao i škola. U drugom postupku tužbu je podnelo ukupno 27 članova porodica ostale ubijene dece kao i čuvara škole.

Parnični postupak porodice jedne devojčice je odvojen s obziromna to da su oni prvi podneli predlog za određivanje privremene mere i, u odnosu na njihov zahtev doneto je rešenje zabrane otuđenja imovine u odnosu na majku optuženog dečaka.

Zbog toga, porodica je bila zakonski obavezna da u roku od 30 dana podnese tužbu.

Na početku suđenja zatraženo je i veštačenje cele porodice napadača kako bi se utvrdilo kakvi su bili odnosi unutar porodice jer se sumnja na loše porodične odnose.

U parničnim postupcima je jedan od tuženih i sam dečak, što nije slučaj u krivičnom postupku, s obzirom na to da u trenutku izvršenja krivičnog dela nije napunio 14 godina, te samim tim nije krivično odgovoran.

Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.