Izvor: B92, 13.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUDJENJE DRAGOLJUBU MILANOVICU

Pocetak sudjenja bivsem generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Dragoljubu Milanovicu, koji je optuzen da je odgovoran za pogibiju 16 radnika u bombardovanju zgrade RTS, odlozeno je za petak kako bi se okrivljenom omogucio uvid u spise predmeta. Milanovic ce se izjasniti o optuznici koja ga tereti za izazivanje opste opasnosti, odnosno da nije ucinio nista da spase zivote 16 radnika. Protiv Milanovica se ujedno vodi i postupak za zloupotrebu ovlascenja u privredi. Sud je odbio zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednog od punomocnika clanova prodica nastradalih radnika RTS, advokata Slobodana Sisica, da se razdvoje postupci, odnosno da se Milanovicu odvojeno sudi za RTS, a odvojeno za zloupotrebe ovlascenja u privredi. Sisic je novinarima rekao da je to predlozio iz pijeteta prema poginulima i ocenio da bi jedinstven postupak devalvirao teze krivicno delo. 'Raspravljanje o ova 2 slucaja, o pogibiji radnika i o privrednom kriminalu mislim da je svojevrsna devalvacija krivicne odgovornosti i uopste velicine tragedije', kaze Sisic.

Sudjenje su pratili clanovi porodica poginulih radnika RTS, koji su Milanovicu u jednom trenutku dobacili da "laze", na sta im je uzvratio: "Navikao sam i na gore od vas". Oni su novinarima rekli da su nezadovoljni sto se Milanovicu istvoremeno sudi za pogibiju radnika RTS i za zloupotrebe ovlascenja u privredi.

Pocetak sudskog postupka pratili su i Milanoviceva supruga Ljiljana, nekadasnji novinar RTS, kao i funkcioneri Socijalisticke partije Srbije Uros Suvakovic, Dejan Backovic i Branko Ruzic, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.