SUDAR DIVOVA: Najjači ovan Smaje Ćevenike!

Izvor: Kurir, 14.Avg.2013, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUDAR DIVOVA: Najjači ovan Smaje Ćevenike!

Učinili smo sve što je bilo u našoj moći da manifestacija uspe. Na vreme nismo mogli da utičemo, to je Božja volja. Zadovoljan sam posetom i svim ovde viđenim. Hvala svima i vidimo se dogodine, rekao je Milorad Bagić, glavni organizator

TESLIĆ - Na Vučijoj planini, pedesetak kilometara južno od Teslića,  održana je 18. Ovnovijada koja je okupila gorštake iz Republike Srpske, Federacije BiH i Vojvodine.

Ove godine tradicionalno dvodnevno okupljanje i viteško >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nadmetanje organizovala je porodica Milorada Bagića iz Šajkaša, poreklom iz Bijelog Bučja, a manifestaciju su podržale i pomogle vlade Republike Srpske i Vojvodine kao i Banja „Vrućica“.

"Kada smo stigli na Vučju planini za nas Vojvođane to je bilo kao da smo osvojili Mont Everest! To je predvorje neba i, činilo nam se, da je samo Bog iznad nas", kažu Vojvođani.

Dragan Bogdanić, direktor Banje “Vrućica”, zahvalio se porodici Milorada Bagića na naporu koji su uložili da organizuju ovakvu manifestaciju i da održe tradiciju, ali i gostima koji su došli uprkos lošem vremenu.

Manifestaciju je otvorio Milivoj Petrović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, resor lova i ribolova, istakavši značaj očuvanja tradicije i veza između građana Vojvodine, poreklom iz opštine Teslić i njihovog starog zavičaja.

Na sportskom poligonu smenjivala su se nadmetanja, a u pauzi takmičenja nastupali su folkloraši KUD-a “Šajkaš” i AKUD-a “Ružin cvet”.

U skoku u dalj najbolji bio je Jovan Tešić, drugi Semir Halilović, a treći Nebojša Trivunović. U navlačenju klipa Željko Trivunović,  Enes Terzemehić i Ibrahim Jahić. Ekipno takmičenje u navlačenju konopca: Šajkaši, Šerići i Tešanj. Najdalje kamen s ramena bacili su Ismet Goranović, Jovan Tešić i Sedin Trekić. Najbolja ekipa u malom fudbalu bila je ekipa Bagića.

Učinili smo sve što je bilo u našoj moći da manifestacija uspe. Na vreme nismo mogli da utičemo, to je Božja volja. Zadovoljan sam posetom i svim ovde viđenim. Hvala svima i vidimo se dogodine", rekao je Milorad Bagić, glavni organizator manifestacije.

Nikola D. Turajlić

zoom

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.