SUD U SKOPLJU DONEO VAŽNU ODLUKU: Evo šta je rečeno za petoricu osumnjičenih za ubistvo male Vanje (14) i frizera Panče

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 22:14

SUD U SKOPLJU DONEO VAŽNU ODLUKU: Evo šta je rečeno za petoricu osumnjičenih za ubistvo male Vanje (14) i frizera Panče

Odluka je prihvaćena

Sud u Skoplju produžio je danas za 30 dana meru pritvora petorici osumnjičenih u slučaju ubistva 14-godišnje Vanje Đorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg frizera Panče Žežovskog iz Velesa.

Kako se navodi u saopštenju suda, veće tog suda je osumnjičenima produžilo meru pritvora. Dodaje se da je predlog za produženje mere pritvora prihvaćen za trojicu osumnjičenih za koje postoji osnovana sumnja za dva krivična >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dela ubistvo i dva krivična dela otmica, kao i za četvrtog, osumnjičenog za otmicu.

Predlog za produženje 30 dana pritvora prihvaćen je i za osumnjičenog da je pomogao počinitelju u izvršenju krivičnog dela, u vezi s begom prvoosumnjičenog, koji se trenutno nalazi u ekstradicijskom zatvoru u Turskoj, dodaje se u saopštenju suda u Skoplju.

Ljupčo Palevski, prvoosumnjičeni za ubistvo Vanje Đorčevske i Panča Žeževskog, uhapšen je 5. decembra u Turskoj nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica.

Njemu je određen pritvor u trajanju od 40 dana u zatvoru Balikesir u Turskoj. Podsetimo, 14-godišnja Vanja Đorčevska i Panče Žežovski iz Velesa, prijavljeni kao nestali 27., odnosno 24. novembra, pronađeni su mrtvi kod Skoplja i Velesa 3. decembra.

(Srbija Danas/Index.hr)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.