DONETA ODLUKA: Poznato da li će otac male Vanje biti pušten na slobodu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2024, 18:26

DONETA ODLUKA: Poznato da li će otac male Vanje biti pušten na slobodu

Tereti se da je pomogao u otmici

Otac male Vanje Gorčevske (14), koja je brutalno ubijena krajem novembra u okolini Skoplja, ostaje u pritvoru.

Sud je odbio zahtev njegovog advokata da bude pušten u kućni pritvor.

Podsetimo, otac ubijene Vanje se tereti da je pomogao u otmici ćerke, koja je nedugo potom svirepo ubijena i zakopana na njivi u selu nadomak Skoplja.

- Sudija za prethodni postupak, na predlog odbrane osumnjičenog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za krivično delo otmice iz čl. 141 stav 2 u stavu 1 KZ, a u vezi sa ubistvom maloletne V.G. i P.Ž., iz Velesa, da meru pritvora zamene kućnim pritvorom, po pribavljenom mišljenju nadležnog javnog tužioca doneli su rešenje kojim se odbija predlog odbrane. Protiv ove odluke stranke imaju pravo žalbe Krivičnom veću - navodi se u saopštenju Osnovnog krivičnog suda Skoplje.

Podsetimo, početkom januara produžen je pritvor za petoro osumnjičenih koji se terete za otmicu i ubistvo male Vanje i ubistvo Panča Žežovskog (74) iz Velesa.

Troje se tereti za ubistvo i otmice, otac male Vanje se tereti da je pomagao u otmici, a jedna osoba se tereti da je glavnoosumnjičenom Ljupču Palevskom pomogao prilikom bekstva.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/I.N.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.