STVARI BI MOGLE IZMAĆI KONTROLI Bilčik okrivio Kurtija za odugovlačenje pregovora

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2023, 19:42

"STVARI BI MOGLE IZMAĆI KONTROLI" Bilčik okrivio Kurtija za odugovlačenje pregovora

Bilčik je naveo da treba pažljivo sagledati situaciju i u Beogradu i u Prištini.

Obe strane imaju ogromnu odgovornost da se vrate dijalogu, rekao je za Gardijan izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimir Bilčik.

- Nažalost, dolaskom Aljbina Kurtija na vlast sa pregovorima se zaista odugovlači i oni ne idu u pravcu pronalaženja rešenja i to govorim kao neko ko je veoma otvoren za kritiku srpske strane - rekao je Bilčik.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nedavnu pucnjavu na severu Kosova ocenio kao "apsolutno neprihvatljivu".

- Ovo je zaista izuzetno opasna situacija koja ukazuje da bi stvari zaista mogle da izmaknu kontroli. Važno je da dođe do deeskalacije, da postoji puna istraga. U pitanju je velika šargarepa – a šargarepa je članstvo u EU - rekao je Bilčik.

Ako dijalog ne krene dalje, kako je naveo, "videćemo više sukoba, više nacionalizma, više povlačenja iz sveta".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.