STUDENTSKI PARLAMENT: NEKA SE MEDOJEVIĆ STIDI

Izvor: Kurir, 18.Nov.2011, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STUDENTSKI PARLAMENT: NEKA SE MEDOJEVIĆ STIDI

PODGORICA - Studentski parlament Univerziteta Crne Gore je danas kritikovao predsednika opozicionog Pokreta za promjene (PZP) Nebojšu Medojevića zbog ocene njihovog jučerašnjeg protesta.

Studentski parlament je ocenio da Medojević treba da se "stidi" jer je izjavio da studenti juče nisu imali hrabrosti da označe glavne krivce za njihov položaj, niti da postave prave zahteve. Pokret za promjene (PZP) i, takođe opoziciona Nova srpska demokratija (NSD), izrazile su danas nezadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jučerašnjim protestom studenata, posebno time što učesnici protesta nisu pomenuli bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića kao krivca za svoj loš položaj.

"Dođe tri ili pet hiljada studenata koji se bune protiv svog statusa, a da niko ne pomene glavnog krivca koji je "vedrio i oblačio" Crnom Gorom 20 godina i koji je od svoje porodice, prijatelja i kumova napravio milijardere, a od njihovih očeva i majki sirotinju - to je simptomatično", preneli su podgorički elektronski mediji Medojevićevu ocenu.

Medojević je kazao da su studenti "pali na ispitu" i da će "vrlo brzo shvatiti ko je kriv za njihovo stanje". I funkcioner NSD Goran Danlović je nezadovoljan protestom studenata jer je, kako je ocenio, njihovo nezadovoljstvo "kanalisano na primitivan način". Medojeviću i Daniloviću je posebno zasmetalo to što su studenti protestovali pred zgradom Skupštine Crne Gore, a ne pred Vladom, uzvikući "Lopovi, lopovi!" što je, prema njihovom objašnjenju, bilo upućeno svim poslanicima i političarima.

"Doživeo sam da mi se skandira da sam lopov. Jesam političar, jesam poslanik, ali nisam lopov. To je instruisana politička poruka", rekao je Medojević. Danilović je rekao da su studenti hteli da kažu da su "svi isti, što će reći da smo svi kriminalci, što je nečasno i nepošteno". Studentski parlament je potom danas saopštio da su "studenti jasno poručili da protestuju protiv sistema i svih političara koji su u prethodnom periodu vodili neodgovornu politiku prema visokom obrazovanja i studentima".

I organizacija pod nazivom "Studentska unija Crne Gore", saopštila je da je "neprijatno iznenađena" izjavom Medojevića. Obe organizacije - Studentski parlament i Studentska unija, poručile su da im nisu potrebne pohvale predsednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića i premijera Igora Lukšića, nego da obećanja studentima pretvore u delo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.