STUDENTI TRLJAJU OČI, NE VERUJU ŠTA VIDE: Natpis na kopirnici fakulteta ZAPALIO Srbiju! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2018, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STUDENTI TRLJAJU OČI, NE VERUJU ŠTA VIDE: Natpis na kopirnici fakulteta ZAPALIO Srbiju! (FOTO)

Na kopirnici jednog fakulteta osvanulo je natpis u kome se studenti obaveštavaju da će samo tekstovi na ćirilici biti štampani.

- Kolege, ne štampam ništa što je štampano abecedom. Ne štampam ništa što je urađeno latinicom. Za srpski jezik koristim ćirilicu! - stoji na ulazu u skriptarnicu Visoke hotelijerske škole u Beogradu.

Ako se, kojim slučajem zadesite tamo, i pokušate da odštampate nešto, smatrajte da su vam vrata zatvorena.

Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je jedina evropska zemlja u kojoj se koriste dva pisma, a zbog jedne logične stvari potpuno ukidanje latinice je neizvodljivo.

- To je moj lični (privatni) stav. A službeni je u skladu sa članom 10. Ustava Republike Srbije. U Republici Srbiji u službenoj upotrebi su srpski jezik i ćiriličko pismo - dodaje se u ovom saopštenju.

"Care, ti si kralj!" samo su neki od komentara.

- Uvek je "tuđe" lepše i bolje, ali u ovom slučaju NIJE, pišite najboljim i najlepšim pismom na svetu, čuvajući naše pismo čuvamo i naš identitet. Piši ĆIRILICOM! - nadovezao se drugi član Fejbuk grupe "Čuvari ćirilice".

Nemamo podatak kako se ovo odrazilo na rad skriptarnice jer je dobro poznato da je većina knjiga štampana na latinici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.