STUDENTI, ODLIČNE VESTI ZA VAS! Ovo je konačna odluka Ministarstva prosvete - tiče se stipendija

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 13:00

STUDENTI, ODLIČNE VESTI ZA VAS! Ovo je konačna odluka Ministarstva prosvete - tiče se stipendija

Do sada su studenti koji su konkurisali u oktobru, mogli da konkurišu i za onu u aprilu, ali se isplata prve obustavljala kad počne isplata druge.

Studenti koji su dobili duple stipendije i Ministarstva prosvete i Fonda za nauku neće morati da vrate novac koji su dobili na konkursu ministarstva, rekao je na konferenciji u Vladi Srbije v. d. ministra prosvete Đorđe Milićević.

Đorđe Milićević je rekao da će naredne školske godine oba konkursa biti raspisana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u slično vreme, tako da studenti neće više dolaziti u ovakvu situaciju, piše RTS.

Da podsetimo, dva ministarstva u ovom trenutku dodeljuju stipendije najboljim studentima - prosvete i nauke. Konkurs za jednu stipendiju je u oktobru, a za drugu u aprilu. U propozicijama piše da student može da koristi samo jednu stipendiju.

Ovaj put je objavljeno da će studenti koji su dobili stipendiju na drugom konkursu morati da vrate prvu stipendiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.