STRUČNJACI OTKRIVAJU: Da li će opet biti vanrednog stanja i da li će đaci sesti u školske klupe na vreme?

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2020, 22:31

STRUČNJACI OTKRIVAJU: Da li će opet biti vanrednog stanja i da li će đaci sesti u školske klupe na vreme?

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović rekao je da ponavljanje potpunog zatvaranja može da napravi problem, jer nakon zatvaranja, ljudi požele da izađu napolje i intenzivnije se druže

V. D. direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović kaže da Krizni štab nije razmišljao o ponovnom uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

- Kovid će biti sa nama, mere će biti uvedene tamo gde to zahteva epidemiološka situacija, pratimo je. U ovom trenutku pratimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << žarišta. Sačuvaćemo starije i osobe sa hroničnim oboljenjima, oni su populacija u riziku. Mere treba da budu u primeni jer će štititi od transmisije virusa - rekla je Jovanovićeva.

.

- To praktično znači da treba primeniti mere kontole međusobne komunakacije. Ići na regionalni pristup, na to smo se i opredelili, da budu mere relaksirane, a da u regionima gde je transmisija intenzivna, mere budu čvršće. U narednom periodu ćemo imati različit stepen mera za različite regione i u zavisnost od kretanja broja obolelih i pozitivnih i kretanja virusa, oscilaciju mera i u tim regionima - rekao je Stevanović.

Kaže da je sada suviše daleko početak nove školske godine da bi mogao da da prognozu da li će se sesti u klupe.

- Nadam se da će školska godina krenuti normalno, to zavisi od toga kako ćemo sprovoditi mere, to možemo ako radimo svi zajedno - rekao je Stevanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.