STRAVIČAN ZLOČIN: Vaspitačica stavljala deci otrov u kašu - EVO koju je presudu sud doneo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 17:38

STRAVIČAN ZLOČIN: Vaspitačica stavljala deci otrov u kašu - EVO koju je presudu sud doneo!

Tridesetdevetogodišnji Vang prvobitno je osuđena na devet meseci zatvora zbog nanošenja namerne štete, ali je kaznu kasnije preinačio viši sud.

U Kini je pogubljena vaspitačica u vrtiću koji je otrovala 25 dece.

Vang Jun je osuđena na smrt u septembru 2020. nakon incidenta u vrtiću u Jiaozuou u martu 2019.

Sud je utvrdio da je Vang uzvratila stavljajući natrijum nitrit u kašu dece koja su bila pod nadzorom druge učiteljice, sa kojom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se svađala.

Većina otrovane dece se prilično brzo oporavila, ali je jedno dete umrlo 10 meseci kasnije od višeorganske insuficijencije izazvane trovanjem.

Kineski mediji javljaju da se Vang bezuspešno žalila na smrtnu kaznu.

U saopštenju suda se navodi da je 39-godišnja žena streljana juče.

Inače, dve godine pre incidenta u vrtiću, Vang je istom supstancom kupljenom na internetu otrovala svog muža, koji je preživeo sa lakšim povredama.

Nezvanični podaci govore da se u Kini godišnje pogubi više zatvorenika nego u ostatku sveta zajedno, iako je broj pogubljenih državna tajna.

Većina pogubljenja se izvodi metkom u potiljak, iako se u nekim slučajevima koristi smrtonosna injekcija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.