STRAVIČNO! Kolera u Jemenu nije posledica rata: Saudijci, Britanci i Ameri namerno RAŠIRILI BOLEST! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAVIČNO! Kolera u Jemenu nije posledica rata: Saudijci, Britanci i Ameri namerno RAŠIRILI BOLEST! (FOTO/VIDEO)

Najveća epidemija u novijoj istoriji sveta deo surove vojne strategije

Britanski list "Gardijan" potvrdio je da je epidemija kolere u Jemenu, najveća epidemija u novijoj istoriji sveta, posledica saudijske agresije na tu zemlju i da je deo njihove strategije.

Gardijan implicira da su Saudijci odgovorni za širenje kolere u Jemenu.

@guardian#Cholera crisis in #Yemen is due largely 2 the #Saudi-led coalition’s strategy of deliberately attacking civilians >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << &infrastructure pic.twitter.com/wWnlD6RyZo

— Marwan Al-Munyfi (@marwan18) August 4, 2017

List navodi da su Saudijci svesno bombardovali vodovodnu i zdravstvenu infrastrukturu u delovima zemlje koju kontrolišu Huti i tako ometali suzbijanje epidemije od koje je do sada obolelo više od 430.000 ljudi.

Gardijan kritikuje i učešće Velike Britanije u agresiji na Jemen i podršku koju je ta zemlja pruža Saudijskoj Arabiji od marta 2015. godine i početka ratne kampanje.

Gardijan podseća da 30.000 medicinskih radnika u Jemenu nisu primili plate već 10 meseci zbog čega više od polovine bolnica ne radi.

- Postrojenja za prečišćavanje vode na delu teritorije koju kontrolišu Huti je pod konstantnim vazdušnim udarima već mesecima - navodi Gardijan.

- Sve ovo ukazuje da epidemija nije samo neizbežna posledica rata već da je direktna posledica saudijske strategije dejstva po civilnoj infrastrukturi - navodi Gardijan.

U agresiji na Jemen pored niza afrikih i azijskih zemlja, učestvuju i Velika Britanija i SAD.

Više vesti sa ratišta u Jemenu možete saznati OVDE.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete saznati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.