STRAVIČNI PRIZORI NA RAJSKIM OSTRVIMA: Brod pun mrtvih migranata se nasukao na ruti smrti

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2020, 20:55

STRAVIČNI PRIZORI NA RAJSKIM OSTRVIMA: Brod pun mrtvih migranata se nasukao na ruti smrti

Olupina je uočena iz aviona koji je tragao za nestalim brodom koji je napustio Mauritaniju

Španske vlasti su u blizini Kanarskih ostrva otkrile brod sa telima migranata, pri čemu je nekoliko tela pronađeno kako plutaju u vodi. Pomorska služba za spasavanje je saopštila da je na brodu pronađeno oko deset tela.

15. avgusta sa oko 40 putnika, a za koji se veruje da se uputio ka Kanarskim ostrvima.

Put ka Kanarskim ostrvima iz zapadne Afrike izuzetno je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opasan, ali u poslednje vreme privlači sve veći broj migranata koji pokušavaju da dođu do Evrope, s obzirom na to da su vlasti otkrile rute preko Sredozemnog mora. Od avgusta prošle godine najmanje 357 migranata izgubilo je život pokušavajući da dođe do Kanarskih ostrva. U toku ove godine na Kanare je pristiglo preko 3.500 migranata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.