STRAVIČNE SLIKE UZNEMIRILE REGION: Mrtva tela poslagana na podu hodnika hrvatske bolnice

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 14:48

STRAVIČNE SLIKE UZNEMIRILE REGION: Mrtva tela poslagana na podu hodnika hrvatske bolnice

Uznemirujuća scena stiže nam iz hrvatske bolnice.

Ministar zdravstva Vili Beroš komentarisao je najavu velikog protesta medicinskih sestara, tehničara i nemedicinskog osoblja u zdravstvu.

- Zadnjom izmjenom iz travnja, osim povećanja plaća liječnicima, ispravljena je povijesna nepravda iz 2012. kad je medicinskim sestrama smanjen koeficijent za četiri posto. Povećan je koeficijent za određene kategorije sestara od 3 do 8 posto.

Legitimno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je boriti se za bolje materijalne uvjete i to podržavam, ali moramo gledati kontekst objektivnih mogućnosti i činjenicu da vlada treba novi zakon o plaćama u javnim službama, nakon čega slijede nove uredbe o koeficijentima složenosti poslova - rekao je ministar Beroš.

- Sad ovu priču mogu shvatiti samo u kontekstu nalaženja što bolje startne pozicije za pregovore. Poručujem svima, pravo je vrijeme za borbu za materijalna prava - vlada je sigurna da će novi zakon donijeti povećanje plaća svim djelatnicima. Dozvolimo da se to desi. Mijenjati uredbe iz tjedna u tjedna nema smisla. Jedno su objektivne mogućnosti i realnost - dodaje.

Komentarišući slučaj dve starije gospođe u sisačkoj bolnici u istom krevetu, Beroš je rekao:

- Inspekcija još postupa, tek na kraju ću dobiti izvješće. Tražio sam dopunu izvješća jer mislim da ono nije bilo prilično, da je loše kad netko čekajući premine i da pritom njegova obitelj prva nađe pokojnika. To je neprimjereno i inspekcija je dobila zadatak utvrditi sve okolnosti tog događaja.

O slučaju mrtvih tela na hodniku bolnice Sveti Duh, naveo je da sumnja da se radi o pijanstvu ili osveti.

- Teško mi je vjerovati jer podaci djelatnika iz Sv. Duha dolaze u Ministarstvo već dulje vrijeme. Ministarstvo je već postupalo obavještavajući inspekciju s napomenom da se izvidi o čemu se radi.

Ne mislim da je ovo izolirani slučaj jer problema oko smještaja preminulih osoba bilo je i ranije. Siguran sam da se moramo na primjeren način pobrinuti o preminulima - zakjljučio je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.