STRAVIČNE SCENE NA ULICI! Mlada političarka UBIJENA usred belog dana, ubice joj PUCALE U GLAVU

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 14:33

STRAVIČNE SCENE NA ULICI! Mlada političarka UBIJENA usred belog dana, ubice joj PUCALE U GLAVU

Za sada nema privedenih.

Ekvadorska odbornica, članica Pokreta građanske revolucije (RC) Diana Karnero ubijena je usred belog dana pred mnoštvom ljudi, samo nekoliko trenutaka nakon što je završila sastanak u gradskoj skupštini.

Ona je više puta upucana dok je na ulici u svojoj opštini, u gradu Naranjal, u provinciji Guaias, fotografisala i snimala stanje na putevima, prenosi Prensa Latina.

Dve osumnjičene osobe prišle su joj na motociklu i upucale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u glavu, a zatim pobegle, navela je policija. Kancelarija državnog tužioca Ekvadora otvorila je istragu o jučerašnjem ubistvu Karnerove.

Ayer, Ecuador.

De varios disparos hombres armados asesinaron a la Concejal Diana Carnero. Tenía 29 años y no, no era de "Vente" ni estaba en Charallave; era del movimiento Revolución Ciudadana del cual fue candidata en las elecciones de 2023.

No oigo nada.#SilencioEnLaNoche 🦗 pic.twitter.com/eo3fMNc3fk

— Efecto Cocuy de Penca®🔼 (@ElRatonJodedor) February 8, 2024

U tužilaštvu su precizirali da za sada nema privedenih, a da se nastavlja potraga za odgovornima za ubistvo Karnerove.

Bivši predsednik Ekvadora Rafael Korea naveo je na platformi X (Tviter) da je ubistvo Diane noćna mora i izrazio saučešće njenoj porodici.

Ekvador poslednjih godina potresa kriminal koji vrše bande i krijumčari droge. Prošle godine u toj zemlji je ubijen predsednički kandidat, a pre dve sedmice predsednik Danijel Noboa proglasio je vanredno stanje i rat protiv bandi, ovlastivši vojsku da deluje protiv njih. Proteklih godina na četvoro ekvadorskih političara izvršeni su atentati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.