STRAVIČAN SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA DEČAKA (5): Tetka ga tukla KABLOM, majka samo GLEDALA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 14:45

STRAVIČAN SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA DEČAKA (5): Tetka ga tukla KABLOM, majka samo GLEDALA (VIDEO)

Na detetu su se videli znaci ponovljenog nasilja

Petogodišnji dečak sa Sicilije pretučen je jer je bio "besan i nije slušao", a istragu o zločinu je pokrenuo direktor vrtića kada je video promene na detetu.

Kako se navodi, 28-godišnja majka, i 23-godišnja žena, koju je dečak nazivao tetkom, maltretirale su ga jer je "pokazivao bes i stalno smišljao neke podvale". Takođe, "tetka" ga je bičevala električnim kablom od bicikla, dok je majka dečaka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve vreme gledala zlostavljanje i nije ništa pokušavala da uradi.

Slučaj je prijavio direktor vrtića 14. februara jer je kod "petogodišnjeg deteta video fizičke promene na leđima i nogama" nakon čega je pokrenuta istraga. Obe žene, poreklom iz Nigerije, trenutno se nalaze u pritvoru gde će sačekati početak suđenja.

- Uhapšeni nisu državljani EU i terete se zbog veoma teškog i nezakonitog ponašanja prema maloletniku starosti pet godina - navodi se iz tužilaštva.

#Squadramobile Catania ha arrestato 2 donne per reati di maltrattamenti e lesioni personali pluriaggravate nei confronti di un bambino di 5 anni

Indagini iniziate dalla segnalazione della dirigente scolastica di un istituto di Catania #essercisempre #21febbraio pic.twitter.com/XPcdSKtyjV

— Polizia di Stato (@poliziadistato) February 21, 2024

Dete je, prema rekonstukciji nadležnih, nasilje trpelo već neko vreme jer na njemu postoje znakovi "ponovljenog nasilja".

Mališan se trenutno nalazi u pedijatrijskoj bolnici u Kataniji gde su lekari ustanovili da ima duboke ogrebotine u obliku slova U, a da su na istim mestima formirane nove povrede. Tragovi nasilja vidljivi su na butinama, u nivou ramena i ruku.

Dete je službenicima reklo da ga je "tetka nekoliko puta udarila crnim kablom za punjenje električnog bicikla koji je u vlasništvu njegove majke". Dodao je i da je batine dobio zbog "neposlušnosti".

Tetkina tortura se dešavala u prisustvu majke koja se "nije trudila da to izbegne, spreči ili da prijavi nadležnim institucionalnim organima kako bi sprečila dalje ponavljanje".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.