STRAVIČAN PRIZOR! Srušio se most na Zapadnoj Moravi pod naletom nove bujice

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 09:10

STRAVIČAN PRIZOR! Srušio se most na Zapadnoj Moravi pod naletom nove bujice

Za sada nema informacija o tome da li je prilikom rušenja mosta neko povređen.

Most preko Zapadne Morave, koji spaja čačanska sela Mrčajevce i Slatinu, rano jutros potpuno je uništen pred naletom nove bujice i obilnih padavina koje su pogodile ceo Čačak.

U čačanskoj opštini bujice se smiruju, ali i dalje prave velike probleme. Pripadnici Civilne zaštite tokom čitave noći radili su na ispumpavanju vode na kanalu za navodnjavanje kako se ne bi izlio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i poplavio naselje Kej.

Zbog velike količine padavina došlo je do izlivanja reke Musine, pa putevi Rekovac – Trstenik i Mrčajevci – Kraljevo kod mesta Adrani od juče nisu prohodni.

Poplave u Srbiji nanele su znatnu štetu infrastrukturi, a stanovnici više mesta morali su da budu evakuisani iz svojih domova. Proglašena je 51 vanredna situacija.

Sinoć oko 20 časova zbog poplava je izvršena evakuacija 60 lica u naselju Mala Guba u Prokuplju, a jutros je evakuisano ukupno 142 lica na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca, saopštili su iz MUP-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.