STRAVA I UŽAS: Dečak (10) pucao na policiju pa uperio pištolj sebi u glavu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2023, 19:01

STRAVA I UŽAS: Dečak (10) pucao na policiju pa uperio pištolj sebi u glavu!

"Situacija je delikatna jer dečak ima 10 godina i u nevolji je. I mi to znamo. On je dete, tako da je to ono što nam je na umu kada razgovaramo o tome šta je sledeći korak", rekla je zamenica šefa policije Čikaga Migdalija Balns.

Desetogodišnji dečak u Čikagu pucao je na policiju, kada su oni pozvani na lice mesta nakon što je dečak otvorio vatru u svojoj kući.

U pucnjavi nije bilo povređenih, a dečak je prebačen u bolnicu na posmatranje, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je policija.

Policajci su se javili u kuću u čikaškom naselju Beverli oko 11.20 nakon što su saznali da je dečak pucao u svom domu i da je doživeo "mentalni bol".

Zamenica šefa policije Čikaga Migdalija Balns rekla je novinarima da je dečak izašao na trem, uperio pištolj u policajce i u sopstvenu glavu pre nego što je ispalio jedan hitac, nateravši policajce da potraže zaklon.

Balns je dodala da su policajci pokušali da deeskaliraju situaciju tako što su ispalili manevarsku municiju, pošto nije bilo vremena da ''pozovu pregovarača'', ali se dečak vratio u kuću, i nakon toga ponovo izašao na verandu i uperio pištolj u svoju glavu.

Policajci su zatim ispalili hemikaliju na trem, uplašivši dečaka, koji je bacio pištolj i bez incidenata je zadržan i odveden u bolnicu na posmatranje.

- Situacija je delikatna jer dečak ima 10 godina i u nevolji je. I mi to znamo. On je dete, tako da je to ono što nam je na umu kada razgovaramo o tome šta je sledeći korak - rekla je Balns.

Dečakov deda Tarston Denijel je rekao da ga je 10-godišnjak napao, kada ga je majka zamolila da počisti oko kuće, a on zgrabio pištolj iz njene torbice. Dodao je da je njegov unuk i ranije imao napade besa, ali da nikada nisu ovoliko eksalirali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.