STRAŠNO UPOZORENJE: Kurti je ISLAMISTA sa ZAPADNOM PODRŠKOM, lažna država je REGRUTNI CENTAR TERORISTA

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAŠNO UPOZORENJE: Kurti je ISLAMISTA sa ZAPADNOM PODRŠKOM, lažna država je REGRUTNI CENTAR TERORISTA

On samo otvorenije govori ono što ostali misle.

Profesor Fakulteta političkih nauka Miroljub Jevtić izjavio je da je prava adresa problema takozvane Islamske države na Balkanu Kosovo, a ne BiH, kako je rekao francuski predsednik Emanuel Makron.

Jevtić je rekao da je Islamska zajednica u BiH osudila Islamsku državu, dok je Islamska zajednica sa KIM, jedina sa ovih prostora pozvala na džihad u Siriji na strani islamista.

Prema njegovim rečima, proporcionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << broju stanovnika, sa Kosova u Siriju odlazi najveći broj ljudi, iako nema preciznih podataka o tome koliko ih je regrutovano u redovima islamske države.

- Sin muftije kosovskog pozvao je na džihad i tako dao primer koji drugi treba da slede. U ovom momentu, iako se mnogo priča o tome, teško da mogu da postoje ozbiljni trening centri na KiM, s obzirom na to da je taj deo Balkana premrežen američkim i zapadnim obaveštajnim službama - rekao je Jevtić.

On dodaje i da je lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti "izraziti islamista kojeg podržava Zapad", kao i da Kurti samo otvorenije govori ono što ostali misle.

- Celokupna islamska, muslimanska, albanska populacija iz Severne Makedonije, Albanije i sa Kosmeta zalaže se za jednu albansku državu koja bi bila etapa dok se ne bi ujedinili sa ostalim muslimanima, ali su protiv te priče albanski hrišćani, o kojima se malo priča - zaključio je Jevtić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.