STRAŠNO: Epidemija klostridije u čačanskoj bolnici

Izvor: Kurir, 11.Feb.2014, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAŠNO: Epidemija klostridije u čačanskoj bolnici

Klostridijom zaraženo petoro pacijenata na ortopediji, od kojih je dvoje otpušteno na kućno lečenje, jedan pacijent je prebačen na infektivno odelejnje, a dva pacijenta su ostala na odleljenju ortopedije

ČAČAK - Na odeljenju ortopedije u čačanskoj bolnici danas je proglašena epidemija bakterije kolostridije koju je predložio Zavod za javno zdravlje u Čačku.

Direktrorka Zavoda Ana Mišović izjavila je novinarima da je u pitanju bolnička >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << infekcija i da se preduzimaju sve protivepidemijske mere.

Ona je dodala da je klostridijom zaraženo petoro pacijenata na ortopediji, od kojih je dvoje otpušteno na kućno lečenje, jedan pacijent je prebačen na infektivno odelejnje, a dva pacijenta su ostala na odleljenju ortopedije.

U čačanskoj bolnici je u utorak zakazana konferencija za novinare na kojoj će biti saopšteno više detalja o epidemiji.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Protivepidemijske mere u Čačku

Izvor: RTS, 11.Feb.2014

Na odeljenju Ortopedije čačanske bolnice prijavljena je epidemija. Bolničkom infekcijom-klostridijom zaraženo je petoro pacijenata. Jedan pacijent prebačen je na Infektivno odeljenje, dvoje je zadržano na Ortopediji, a dvoje je otpušteno na kućno lečenje. U čačanskoj bolnici kažu da se ova...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.