STRANAČKI OTKAZI U KURŠUMLIJI

Izvor: Kurir, 25.Jan.2011, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRANAČKI OTKAZI U KURŠUMLIJI

Posle smene lokalne vlasti, u „Sportskom centru“ u Kuršumliji bez posla ostalo sedam opozicionara, a rimljeno osam simpatizera SRS

KURŠUMLIJA - Novi direktor Javnog preduzeća „Sportski centar" u Kuršumliji Goran Jovanović (SRS) otpustio je sedam radnika, a primio osam. Svi otpušteni radnici su članovi G17 plus i DS, dok su novoprimljeni uglavnom pristalice i članovi Srpske radikalne stranke.

Ovo tvrde otpušteni radnici, dok direktor Jovanović to delimično >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << demantuje.

- Tačno je da je bilo otpuštanja radnika, ali zbog neadekvatne stručne spreme i povrede radne discipline, a ne zbog političke pripadnosti. Recimo, sin jednog odbornika DS je jedan od najboljih radnika. Dalje, nije tačno da je otpušteno sedam radnika, već manje - objašnjava Jovanović i dodaje da je u toku promena statuta i sistematizacije radnih mesta.

Otpušteni radnici, međutim, kažu da je tačno da dvojici od sedam radnika nisu uručeni otkazi iako su napisani, ali samo zbog toga što su na bolovanju.

Dragan Đorđević (DS), koji je bio direktor pre Jovanovića, kaže da Jovanović nije izabran na legalan način i da su sve njegove odluke ništavne.

- Jovanović je izabran na sednici skupštine koju je Ministarstvo za lokalnu samoupravu proglasilo nelagalnom, a sve njene odluke pravno ništavnim. Prema tome, kada se na osnovu odluke ministarstva sprovede primopredaja vlasti u opštini, stanje u „Sportskom centru" se vraća na vreme pre Jovanovića. Odnosno, automatski se poništavaju sva rešenja o otkazima, kao i rešenja o prijemu novih radnika - kaže Đorđević.

JP „Sportski centar" je osnovano pre oko godinu dana i upravlja sportskom halom, bazenom, teniskim terenom i terenom za male sportove. Do promene direktora imalo je ukupno 15 zaposlenih, što znači da je novi direktor zamenio polovinu.

Otpušten zbog dugačkog jezika

Jedan od prvih otpuštenih radnika u „Sportskom centru" je Miroslav Dragićević, iako mu svi, pa i direktor, priznaju da je dobar i vredan radnik.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama, njemu je, osim što je član „pogrešne" stranke (G17 plus), zamereno da ima predugačak jezik. Inače, Dragićević ima troje maloletne dece, a supruga mu ne radi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.